Reiki 100 jaar


Het is tijd voor een "Celebration Congress" met als thema:
"Through Reconciliation To Celebration"
("Door Verzoening naar Viering")

In 1922 is Reiki in Japan ontstaan of, zoals velen het formuleren, is Reiki herontdekt door Mikao Usui na een lange meditatie op de berg Kurama in de buurt van Kyoto. Hoe dan ook, 2022 is het jaar waarin iedere Reiki-beoefenaar mag vieren dat Reiki 100 jaar bestaat.

Toen Usui in 1926 stierf, had hij enkele duizenden Reiki-studenten opgeleid en een aantal Reiki Masters. Middels één van deze Reiki Masters, Chujiro Hayashi, heeft Reiki zich verspreid uit Japan. In de jaren '30 heeft Hawayo Takata Reiki geleerd van Hayashi. Zij heeft Reiki aan de man gebracht in het Westen, te beginnen op Hawaï en van daaruit op het vasteland van Amerika. Sinds de jaren '80 begon Reiki te globaliseren en heden ten dage wordt Reiki beoefend in de meeste landen van de wereld.

Uit de oorspronkelijke boodschap van Usui en deze eerste generatie Reiki-beoefenaars zijn in die 100 jaar honderden Reiki-stijlen en afsplitsingen voortgekomen, allemaal op hun eigen manier Reiki interpreterend en verwoordend. Momenteel zijn er in het Westen, net als in Japan zelf, vele uit deze honderden Reiki-stijlen te vinden.
Het is tijd om in vrede te leven met dit gegeven en al deze stijlen met hun onderlinge verschillen.